אל תגידו לי זה לא יקרה: מצב של אובדן כושר עבודה יכול לקרות גם בעבודה מול מחשב

אם אתם חיים את העולם של קידום אתרים, אתם בטח נהנים מהעובדה שמדובר בתחום שמציע תנאי עבודה נוחים למדי. עם זאת, יש לקחת בחשבון שלצד נוחות מרבית, עדיין עשויים להיות חשופים למקרה של אובדן כושר עבודה. מהי אם כן המשמעות, כיצד זה עשוי לתפוס גם אותכם ואף מה ניתן לעשות כדי להיערך לכך מראש? כל התשובות החשובות מרוכזות עבורכם כאן!

מה זה אובדן כושר עבודה?

אתם אולי בקיאים במונחים מורכבים כגון אופטימיזציה, לידים, קידום אורגני וכדומה, אך תוהים מה זה בעצם אובדן כושר עבודה? ובכן אובדן כושר עבודה מתייחס למצב שבו נאלצים לחדול לעבוד בשל מחלה או פציעה. מצב שכזה עשוי להיגרם בשל חוסר יכולת לשבת לאורך זמן, בשל פגיעה בראייה, בשל פגיעה ביכולת הריכוז, בשל שבר ביד וכדומה. מצבים מעין אלו נוטים לתפוס אותנו לא מוכנים. אם בשל פעילות ספורטיבית, מחלה, תאונת דרכים וכדומה. הנקודה היא שגם אם תנאי העבודה הנוכחיים נחשבים נוחים ומוגנים, עדיין יש לקחת בחשבון שאירוע חיצוני ישנה את פני הדברים, יוביל לחוסר יכולת לשמור על מקום העבודה ואף לקשיי פרנסה.

נערכים היום עבור יום המחר

כאמור, אובדן כושר עבודה היא סיטואציה שלא בהכרח ניתנת לשליטה, אך כאן אנו מבקשים לחדד שכן ניתן להיערך לקראתה. כיצד? על ידי ביטוחים פרטיים. מה קורה אם אין ביטוח מתאים ברקע? המוסד לביטוח לאומי יודע להגיש עזרה, אך אין ספק שקיומו של ביטוח פרטי מגדיל את הרכב הסיוע. מעבר לכך, מי ששכיר צריך לדעת שגם אם מעולם לא עצר לסגור ביטוח ייעודי, עדיין ייתכן שקיים עבורו ביטוח רלוונטי ברקע, וזאת בזכות העובדה שישנה קרן פנסיה, או אפילו ביטוח מנהלים. עצמאיים? עבורכם המצב יותר מורכב, בהחלט מוטב לשקול ביטוח פרטי.

 

 

ברגע האמת חברת הביטוח מערימה קשיים

טרחתם לוודא שקיים ברקע ביטוח מתאים? עדיין עשויות לצוץ מגוון בעיות. ייתכן שחברת הביטוח תטען שהמעביד לא הפריש דמי ביטוח כנדרש, שהמעביד לא עדכן את גובה השכר, שאתם לא הייתם אמינים בעת התשאול הרפואי, שעדיין לא תמה תקופת ההמתנה (לרוב היא מתמשכת כ-3 חודשים), ששיעור הפגיעה אינו מצדיק את הפעלת הפוליסה, שהפגיעה אומנם קיימת אך עדיין ניתן למצוא עיסוק סביר חלופי וכדומה. כל אלו טיעונים שברגע האמת עשויים למנוע קבלת פיצויים משמעותיים, משמע לא רק שמתמודדים עם חוסר יכולת להתפרנס, אלא גם מגלים שאין תמיכה. לאור כל זאת נעצור לחדד שאם מתגלגלים למצב בעייתי שכזה, אין למהר להרים ידיים. בעוד שחברת הביטוח מחפשת כל פרצה אפשרית שתימנע ממנה לשלם, ביכולתכם להגיב. אם על ידי ייעוץ מקצועי של עו"ד שבקיא בתחום ואם על ידי גופים מסייעים.

לסיכום

אין לדעת אם העיסוק הבטוח והמכניס שנחשב מבטיח לא יילקח מכם ביום בהיר אחד. אם בעקבות מחלה ואם בעקבות תאונה. מה שכן ניתן לעשות זה לוודא שקיים ברקע ביטוח מתאים, מעבר לתמיכה שניתנת מטעם ביטוח לאומי. מה עוד? אם אכן יגיע היום שבו תסבלו מאובדן כושר עבודה, אם באופן קבוע ואם באופן זמני, תפנו לקבל סיוע מקצועי. סיוע שיוביל לקבל את מרב הפיצויים שמגיעים כחוק ושיסביר מה, מתי וכיצד נכון לעשות על מנת להגדיל את הסיכויים להשיג סכומים כמה שיותר משמעותיים. רק בריאות!