איך אבטחת האתר משפיעה על הקידום בגוגל?

אבטחת האתר

אבטחת אתר עסקי היא נקודה רגישה, שכל עסק רציני ייקח אותה בחשבון. יש לנושא זה השלכות רבות, כאשר אחת מהן, היא ההשפעה האפשרית על קידום האתר במנוע החיפוש של גוגל. זאת, מהסיבות הבאות:

פרטיות הלקוח

"מדיניות פרטיות" היא דבר נפוץ באתרים וגוגל לוקחת זאת בחשבון בדירוג האתר. במקביל, לדאוג באמת לפרטיות המשתמשים כאשר מקימים אתר חדש, מורכב יותר מאשר לגבש ולהציג מסמך מדיניות סטנדרטי מסוג זה. הדבר מתקשר לכמה וכמה טכנולוגיות שונות. דוגמא בסיסית, היא התחברות משתמשים לאתר באמצעות שם משתמש וסיסמא, דבר שצריך להיות מנוהל בצורה אחראית ובטוחה. על הכלים הטובים ביותר לניהול סיסמאות ל-2020, תוכלו למצוא מידע בסקירה הבאה. מעבר לכך, יש לניהול פרטיות המשתמשים באתר השלכות דוגמת שימוש בקוקיז, אופי המידע שנשמר על הלקוח ואופן שמירתו המאובטחת. העיקרון הבסיסי הוא, שצריכה להיות מדיניות פרטיות וגם מאמצים כנים ליישמה בפועל.

בטוח פחות, מקודם פחות

לא רק פרטיות, אלא גם אבטחה בכלל, נכנסת לשיקולי גוגל בדירוג אתרים. אתר שנחשב לפחות בטוח, אולי בגלל שיש בו קבצי נוזקה או שאין לו קידומת HTTPS, עלול להיפגע בשל כך בדירוג.

למה האתר כל כך איטי?

ישנם מצבים, בהם נוזקה שפגעה באתר או התקפת מניעת שירות (Denial of Service), מאטים את טעינת דפי האתר ואפילו לא מאפשרים לו בכלל לעלות. אם האתר מאוחסן אצל חברה חיצונית, ייתכן גם מצב שבו שרתיה נגועים בנוזקה. פגיעה מתמשכת בביצועים עשויה להוביל לפגיעה בדירוג האתר ובוודאי מצבים ממושכים של חוסר זמינות.

אבטחת אתר וקידום בגוגל

הפרעה לסורק של גוגל

בכדי להתעדכן במה שקורה ברחבי האינטרנט, מנוע החיפוש של גוגל מפעיל כלי סריקה, שנכנסים לאתרים. איטיות אתר עשויה להפריע לעבודת כלים אלה.

פגיעה בתכני האתר

שינויים שהאקר מכניס באתר, עלולים לפגוע בדירוגו. לדוגמא, מצב שבו אתר גדול עובר שינוי קטן יחסית והוא

כולל כעת כמה קישורים שהכניס ההאקר. קישורים אלה, עשויים לשרת את מטרותיו שלו מבחינת קידום במנועי חיפוש, על חשבון האתר שנפרץ. ומאחר שהאתר לא זוכה לתשומת לב רבה מצד מפעיליו, מצב זה עשוי להימשך זמן רב, עד שיבחינו בכלל במה שמתרחש.

מגוון אפשרויות נוספות

בתור מוצר מורכב יחסית, לאתר אינטרנט יש לא מעט נקודות תורפה פוטנציאליות. כך שרשימת נקודות כזו, היא תמיד בעירבון מוגבל. עוד שתי דוגמאות להמחשה: ייתן שתשתית האתר כוללת תוספי וורדפרס נגועים בנוזקה. עוד מקור אפשרי לפריצה, הוא גישה לא מאובטחת של מנהל האתר לרשת. לכן, חיוני לטפל בנושא האבטחה בגישה רחבה, של אבטחה במבט כולל. כלומר לא רק סתימת "חורים" אפשריים, על פי רשימה מצומצמת.

לסיכום

כפי שהראנו, ישנה שורת סיבות טכניות, אשר בגללן אבטחה לקויה עלולה לפגוע בקידום האתר. חשוב לטפל בכך, מבעוד מועד.