שיפור מהירות אתר וורדפרס

שיפור מהירות אתרים, הוא היבט חשוב מאוד של תפעולם. יש לו השלכות לקידום האתר במנועי חיפוש, השארת הגולש באתר, שיפור חוויית הלקוח, שיפור תדמית ועוד. יש דרכים רבות להשיג זאת, כאשר חלקן תלוי בפלטפורמות ובטכנולוגיות השונות בהן עושים שימוש עבור האתר. אלה כמה דברים בולטים שניתן לעשות, ספציפית עבור סביבת וורדפרס הפופולארית:

לא סוחב בעליות?

אם אתם מנהלים אתר שצפוי לעמוד בעומסים משתנים מאוד, ייתכן מאוד שהוא לא יצליח בכל המצבים האלה לתפקד טוב מספיק. במידה ומצבים אלה חשובים לכם מאוד מבחינה עסקית, אתם חייבים להשתמש ב cdn.

מדובר בשירות עזר לבעלי אתרים, שמבטיח זמינות במצבים כאלה. הדבר מושג, באמצעות פיזור תכני האתר בין שרתים מרובים, שמחלקים ביניהם את העומס. מסיבה זו, פירוש ראשי התיבות CDN הוא Content Distribution Network או Content Delivery Network.

לשמור את המטמון

תוספי מטמון (Cache) עבור וורדפרס, מסייעים אף הם להאיץ ביצועים. באופן רגיל, בעקבות כניסת גולש לאתר, השרת שעליו רץ האתר עושה מגוון פעולות, בכדי "לייצר" את העמוד ולהעביר אותו אל הגולש. מנגנון Cache מפשט את התהליך, בכך שהוא שומר מראש עותק מוכן של עמוד כזה בשרת. כך נחסך שלב הטעינה ה"דינאמית" של האתר ובמקומו יש טעינה מהירה, שניתן לכנות "סטאטית". אם יוכנסו שינויים באתר במצב כזה, העותקים הסטאטיים כבר לא יהיו עדכניים. הפתרון לכך, הוא שהמנגנון יבצע טעינה "דינאמית" אחת ובמקביל יחליף את העותק הסטאטי המיושן, בעותק חדש ועדכני.

מהירות אתר וורדפרס

אופטימיזציה למסד הנתונים

מסד הנתונים של וורדפרס מהווה גורם מרכזי, בפעילות שמתרחשת מאחורי הקלעים בזמן טעינת אתר. לכן, אופטימיזציה שלו עשויה להיות משמעותית מאוד לביצועים. ניתן לטפל בכך, בין השאר בעזרת תוסף דוגמת  WP-Optimize. תוסף זה שימושי במיוחד, מאחר שהוא עושה למעשה שלושה דברים שונים בבת אחת: ניקוי מסד הנתונים, דחיסת תמונות והפעלת מנגנון "מטמון" לאתר.

צמצום תוספי וורדפרס

תוספים זה אחלה ועבור וורדפרס לא חסר, אבל עודף תוספים הוא לא רעיון טוב. חלקם גורמים לאיטיות, חלקם לבאגים וגם קורה שתוספים מסוימים עושים דברים חופפים או כוללים יכולות מיותרות. ניתן להחליט את מי מהם כדאי לצמצם, בסיוע תוסף בשם Plugin Performance Profiler (מכונה P3).

שנתקין עוד תוסף?

לפעמים אין ברירה וישנו מצב שבו משתמשים בתוספים רבים יחסית. גם אז ניתן לשפר את המהירות, בכך שדואגים שלא כל התוספים ייטענו ביחד. איך? ניחשתם נכון! יש תוספים שמאפשרים לעשות זאת. החשוב יותר הוא להבין עקרונית, שיש הבדלים טכניים רבים בין אתר לאתר ושכדאי להתאים את האופטימיזציה, לנסיבות המשתנות האלה. לרוב, אתם לא הראשונים עם אתגר טכני מיוחד ויש לו כבר פתרון.

טריקים כלליים

כמובן, גם עבור הקמת אתרי וורדפרס ישים מגוון רחב של טיפים, שמוצעים להאצת מהירות אתרים ללא תלות בסביבה.

לדוגמא: אחסון אתרים מהיר, אמין וזמין או צמצום היקפי ונפחי התכנים באתר.

לסיכום

יש אינספור טיפים לשיפור מהירות טעינת אתרי וורדפרס. חלקם הגדול טכני למדי. חלק יספק תועלת רבה יותר וחלק פחות. העיקר – לנסות, למדוד ולמצוא מה שעובד עבורכם.